HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

logo alphafeed

Járműveink mellett csirkéinket is készítsük fel a télre!

A tél beköszöntével minden élőlénynek fokozott ellenálló képességre van szüksége, nincs ez másként a baromfiállományokkal sem. Bár a tartástechnológia nagyrészt kompenzálni képes az időjárási körülményeket, a kinti hideg és a benti meleg és párás idő sokszor okoz komoly légzőszervi megbetegedéseket. Ezek oka gyakran a nem megfelelően beállított szellőzés technológia –például a légbeejtők dőlésszöge, légsebesség- lehet.

A betegségek hozadéka legtöbbször magasabb elhullásként jelentkezik, illetve a megmaradt állatoknak csökken a mobilitásuk és a takarmány felvételük. Ezek következtében elmarad a várt súlygyarapodás. Ez érthető is, hiszen, ha az ember náthás, szintén nem szívesen eszik az eldugult orrjáratok miatt.

Itt térnék ki egy nagyon fontos dologra, ami szintén (a bronchitishez hasonló) légzőszervi panaszokhoz vezethet . A téli hónapokban is fokozottan ügyeljünk a napos állatok fogadásakor az istállók megfelelő átszellőztetésére, a gáz infrák magas Co2 termelése miatt. A Co2 nehezebb a levegőnél, ezért az istálló aljában halmozódik fel, az ember számára pedig nem észlelhető.

Amennyiben a csibék Co2 –ban dús levegőbe érkeznek, tüdejük nem fejlődik megfelelően és a vörös vértestek képződése is jelentősen csökken. Ennek következményei csak magasabb életkorban (3-4 hét) jelentkeznek. A nagy testtömeget nem képes a fejletlen tüdő ellátni, így ziháló, kedvetlen és nem megfelelően növő állataink lesznek.

Ezen betegségek megelőzésére illetve kiegészítő kezelésükként javasolt folyékony vitamin, ásványi anyag és aminosav készítmények adagolása az ivóvízhez.

Az intenzív termelési rendszerekben tartott baromfik különösen fogékonyak a vitaminhiányra (Scott és mtsai., 1982). A fogékonyság okai a következők: (1) a baromfinak alig vagy egyáltalán nem származik előnye a tápcsatornában történő mikrobiális vitamin szintézisből, (2) a baromfinak magas a vitamin szükséglete és (3) a modern technológiák növelt állománysűrűsége növeli a madarak stressz érzékenységét, amely tovább növelheti a vitamin szükségletet. A madarakban a rövidebb bélrendszer és a gyorsabb emésztés miatt kevesebb a vitamin szintézis. A ketrecben tartott madár nehezebben fér hozzá bélsárhoz (coprophagia), ezért több vitamin kiegészítésre van szükségük.

A téli időszakban az alábbi termékeket javaslom a baromfiaink ellenálló képességének növelésére hetente alkalmazni:

Fogadást követően 3 napig, majd hetente 1 napot: Norovit Amino Forte 1000 ml/1000 L ivóvíz. (Vitamin és aminosav hiány valamint stresszhelyzetek esetén.)

Nátha és légzőszervi problémák esetén 4-5 napig: Agra Air, 200 ml/1000 L ivóvíz. (A Holland AgraPlan cég által kifejlesztett eukaliptusz és mentol tartalmú készítmény a légutak kitisztításával növeli a takarmányfelvételt, ezáltal javul az állatok kondíciója.)

Hetente 1 napot: Jolovit, 1000 ml/1000 L ivóvíz. (Vitaminpótlásra, stressz állapot és hiánybetegségek leküzdésére.)

Hetente 1 napot: Tetraszelén-400-E, 1000 ml/1000 L ivóvíz. (Hiánybetegség okozta szív- és vázizom elfajulás megelőzésére.)

Hetente 1 napot: Phylamic, 2000 ml/1000 L ivóvíz. (Mikroelem hiány okozta végtag rendellenességek, vérszegénység, fejlődési zavarok megelőzésére.)

A környezeti feltételekhez igazodó, telepre optimalizált pontos itatási ajánlásért forduljon hozzám bizalommal.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 2355 538

 

Írta: Molnár Dániel
Takarmányozási szakmai vezető

 

Megjelent: 512 alkalommal

ALPHAFEED

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 1989 -ben alapított magyar vállalkozás, amely Magyarország piacvezető állatgyógyszer forgalmazója. Egyben számos multinacionális gyártó cég kizárólagos magyarországi disztribútora. A vállalat tevékenysége szerteágazó, de gyökere közös. Ez nem más, mint: "a magyar állattenyésztés eredményességének javítása és kedvenc állataink jólétének biztosítása".

klikkCégünk

TERMÉKEK

Az állategészségügyi szemléletű, szakszerű és felelős takarmányozás a hitvallásunk. Termékeink alkalmazásával a haszonállatok hozamát természetes, környezet- és fogyasztóbarát módon növelhetik a haszonállattartók. Kisállat-táplálás terén felhalmozódott több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően társállatok számára kínált termékeinkkel professzionális, a kedvencek egészségét, jóllétét maximálisan szem előtt tartó készítményekkel táplálhatja társállatait.

KAPCSOLAT

Dr. Tóth Rozáliatoth.rozalia@alpha-vet.hu
Vezető takarmányozási szaktanácsadó

Bella Nóra - bella.nora@alpha-vet.hu
Takarmányozási szaktanácsadó

Imre Adrienn - imre.adrienn@alpha-vet.hu
Takarmányozási szaktanácsadó

Petrovics Ágnes - petrovics.agnes@alpha-vet.hu
Brand Manager

    

KEZDŐOLDAL ÁLLÁSHÍREK CÉGÜNK LETÖLTÉS KAPCSOLAT

© 2016 - www.alphafeed.hu - Minden jog fenntartva!
Készítette az AlphaPress Grafikai Súdió