HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

logo alphafeed

Baromfi légzőszervi tüneteinek kiegészítő kezelése

Beköszöntött az ősz. A hűvösebb, nedvesebb időjárás pedig évről évre megemeli a nyári hónapok után a légzőszervi megbetegedések előfordulását a baromfiállományoknál. A betegségek hozadékalegtöbbször magasabb elhullásként jelentkezik, illetve a megmaradt állatoknak csökken a mobilitásuk és a takarmány felvételük. Ezek következtében elmarad a várt súlygyarapodás. Ez érthető is, hiszen, ha az ember náthás, szintén nem szívesen eszik az eldugult orrjáratok miatt.

Itt térnék ki egy nagyon fontos dologra, ami szintén (a bronchitishez hasonló) légzőszervi panaszokhoz vezethet . A téli hónapokban is fokozottan ügyeljünk a napos állatok fogadásakor az istállók megfelelő átszellőztetésére, a gáz infrák magas Co2 termelése miatt. A Co2 nehezebb a levegőnél, ezért az istálló aljában halmozódik fel, az ember számára pedig nem észlelhető.
Amennyiben a csibék Co2 –ban dús levegőbe érkeznek, tüdejük nem fejlődik megfelelően és a vörös vértestek képződése is jelentősen csökken. Ennek következményei csak magasabb életkorban (3-4 hét) jelentkeznek. A nagy testtömeget nem képes a fejletlen tüdő ellátni, így ziháló, kedvetlen és nem megfelelően növő állataink lesznek.

A légzőszervi betegségek célzott antibiotikumos kezelése mellett nem árt kiegészítésként olyan készítményt adni, ami megkönnyíti az állataink légzését.

A Holland AgraPlan cég által kifejlesztett eukaliptusz és mentol tartalmú Agra-Air készítménye pont ezt teszi. A légutak kitisztításával megnő a takarmányfelvétel, és javul az állatok kondíciója.

Az Agra-Air minden olyan esetben alkalmazható, amikor az állományban légzőszervi probléma (bronchitis) és tüsszögés jelentkezik. A készítmény kipermetezésével (Atomist vagy ennek megfelelő spray berendezéssel, mikro cseppes spray) a tünetek csökkenthetők és a légutak tisztán tarthatók, csökken a nyálkaképződés is, így az állatok nem küszködnek nehezített légzéssel.
Az Agra-Air hasonlóan jótékony hatását hőstressz idején is bizonyította.


Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén, szeles és hideg időben (kora tavasszal és késő ősszel) is jó hatékonysággal használható.
A készítmény igen jó illatú, alkalmazása preventív célból nem ajánlott, az állományban jelentkező légzőszervi problémák esetén kell használni.
Ivóvízben alkalmazva az Agra-Air összetevői pozitív hatást gyakorolnak az emésztésre, amely javíthatja a takarmányértékesítést.

Javaslat
• a fertőzőbronchitis (IB) esetén kiegészítőkezelésre,
• pulykarhinotracheitis (TRT) esetén kiegészítőkezelésre,
• Swollen Head Syndrome (SHS) esetén kiegészítőkezelésre,
• fertőzőgége- és légcsőgyulladás (ILT) esetén kiegészítőkezelésre,
• a légcsőE. Coli és Ornithobakteriumrhinotracheale (OR) és más baktériumos fertőzése esetén,
• a légcső istállóklíma problémák (ammónia, széndioxid) okozta sérülése esetén,
• vakcinázást követőreakciók csökkentésére.

Adagolás
Ivóvízben 200 ml/1.000 liter adagban alkalmazva, 4-5 napon át, hacsak másképp nem javasolt.
Ha spray formában alkalmazzuk az ajánlott adag 500 ml/10 liter víz, Atomist spray géppel kijuttatva, hacsak másképp nem javasolt.

Csomagolás
1 literes flakonokban

 

Írta: Molnár Dániel

Megjelent: 316 alkalommal

ALPHAFEED

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 1989 -ben alapított magyar vállalkozás, amely Magyarország piacvezető állatgyógyszer forgalmazója. Egyben számos multinacionális gyártó cég kizárólagos magyarországi disztribútora. A vállalat tevékenysége szerteágazó, de gyökere közös. Ez nem más, mint: "a magyar állattenyésztés eredményességének javítása és kedvenc állataink jólétének biztosítása".

klikkCégünk

TERMÉKEK

Az állategészségügyi szemléletű, szakszerű és felelős takarmányozás a hitvallásunk. Termékeink alkalmazásával a haszonállatok hozamát természetes, környezet- és fogyasztóbarát módon növelhetik a haszonállattartók. Kisállat-táplálás terén felhalmozódott több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően társállatok számára kínált termékeinkkel professzionális, a kedvencek egészségét, jóllétét maximálisan szem előtt tartó készítményekkel táplálhatja társállatait.

KAPCSOLAT

Dr. Tóth Rozáliatoth.rozalia@alpha-vet.hu
Vezető takarmányozási szaktanácsadó

Bella Nóra - bella.nora@alpha-vet.hu
Takarmányozási szaktanácsadó

Imre Adrienn - imre.adrienn@alpha-vet.hu
Takarmányozási szaktanácsadó

Petrovics Ágnes - petrovics.agnes@alpha-vet.hu
Brand Manager

    

KEZDŐOLDAL ÁLLÁSHÍREK CÉGÜNK LETÖLTÉS KAPCSOLAT

© 2016 - www.alphafeed.hu - Minden jog fenntartva!
Készítette az AlphaPress Grafikai Súdió