Alphafeed - Aktuális hírek
HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

logo alphafeed

Járműveink mellett csirkéinket is készítsük fel a télre!

A tél beköszöntével minden élőlénynek fokozott ellenálló képességre van szüksége, nincs ez másként a baromfiállományokkal sem. Bár a tartástechnológia nagyrészt kompenzálni képes az időjárási körülményeket, a kinti hideg és a benti meleg és párás idő sokszor okoz komoly légzőszervi megbetegedéseket. Ezek oka gyakran a nem megfelelően beállított szellőzés technológia –például a légbeejtők dőlésszöge, légsebesség- lehet.

Baromfi légzőszervi tüneteinek kiegészítő kezelése

Beköszöntött az ősz. A hűvösebb, nedvesebb időjárás pedig évről évre megemeli a nyári hónapok után a légzőszervi megbetegedések előfordulását a baromfiállományoknál. A betegségek hozadékalegtöbbször magasabb elhullásként jelentkezik, illetve a megmaradt állatoknak csökken a mobilitásuk és a takarmány felvételük. Ezek következtében elmarad a várt súlygyarapodás. Ez érthető is, hiszen, ha az ember náthás, szintén nem szívesen eszik az eldugult orrjáratok miatt.

Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért!

A magyar agrárium és élelmiszer-gazdaság több mint 100 éves múltra visszatekintő, legrégebbi és legnagyobb rendezvényén az Alpha-Vet rendszeres kiállító több mint 100 m2-es kiállítói szigetével. Az OMÉK ma már nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legnagyobb agrárgazdasági rendezvényévé nőtte ki magát. Épp ezért cégünk teljes szolgáltatás portfóliójával volt jelen a kiállításon.

Új termékeink sertéstartóknak

A KG GROUP az Alpha Vet Kft. baltikumi – Litván – partnere a balti régió legnagyobb késztáp, koncentrátum, takarmánykiegészítő és premix gyártója. Európa és Ázsia számos országába exportálja kiváló minőségű termékeit, éves szinten mintegy 800 000 tonna takarmány-kiegészítőt az ottani állattartók, állattenyésztők nagy megelégedésére. Minden kifejlesztett termék hátterében komoly kutatói munka és laboratóriumi háttér áll. A magas minőségű termékek színvonalát az élelmiszerbiztonsági, irányítási rendszerért felelős HACCP, valamint az ISO 22000 rendszerek garantálják.

Anyajuh- és tehéntartók figyelem!

Közeleg a történelmi bázisjogosultságok átírására vonatkozó kérelmek beadási határideje. A Magyar Államkincstár 4/2017. (II. 9.) számú közleménye a történelmi bázis jogosultságok jogosultjának személyében bekövetkezett változás átírásának rendjéről tartalmaz az érintettek számára fontos információkat.

Hatalmas baromfiellenőrzés lesz

Átfogó járványvédelmi vizsgálatot indít a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar baromfitartóknál, a madárinfluenza megelőzése érdekében – írja az MTI.

VITAPOL ANTIMAST PULVIS - természetes megoldás a tőgyegészség érdekében

Irodalmi adatok alapján a tejtermelő tehénpopuláció legalább 40%-a fertőzött a masztitisz valamelyik formájával. A szubklinikai masztitisz a tehenek összes fertőződésének 90-95%-át teszi ki. Pozitív összefüggés mutatható ki a tejhozam és az SCC között. Minden 1000 kg tejmennyiség-növekedés 4,5% SCC növekedést jelent. A laktáció első hónapjaiban a legmagasabb a SCC, majd fokozatosan csökken. Általában a 6. hónaptól növekszik ismét. Elhúzódó laktációk esetén az utolsó hónapban ismét növekedésnek indul.

OMÉK 2017

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2017. szeptember 20-24. között 78. alkalommal rendezzük meg Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont és a Kincsem Park területén.

Szükségesek-e az ásványi anyag- és vitaminkiegészítők?

A vitaminok, a vitaminkutatás az élettani-takarmányozási tudományok egyik legdinamikusabban fejlődő részterülete. Szinte nap mint nap jelennek meg új alap- és alkalmazott kutatási eredmények, amelyek olvastán gyakran felül kell bírálni a jelenleg alkalmazott takarmányozási szemléletünket az állatok vitamin-ellátása kapcsán. Az intenzívebb teljesítményű fajták, hibridek elterjedése nem minden esetben járt a genetikai potenciáljuk a kiaknázásával - sok telepen a termelési mutatók elmaradnak a genotípus elvárható teljesítményétől. Figyelembe kell vennünk, hogy az intenzívebb termelés intenzívebb anyagcserével jár együtt. A "túlhajszolt" életmód humán vonatkozásait jól ismerjük.

A Tehenészetek nyári gondjai: ellési csúcs, magzatburokvisszatartás

A nyár, a hőstressz az év igen megterhelő szakasza a tehenészetek számára. A telepeken dolgozók igen sokat küzdenek ez idő tájt a csökkent takarmányfelvétel miatti termeléscsökkenéssel, a diszkomfortérzet miatt a fejőházból kimenni nem akaró állatokkal, amelyek fejés után a pihenőboxokban állnak és nem pihenéssel, kérődzéssel töltik a napot, hanem a hőstressz kivédésével. Külön megterhelő, hogy a hősokk és a miatta (is) bekövetkező szaporodásbiológiai problémák miatt az ellési csúcs is a nyári hónapokban jelentkezik a legtöbb telepen. Az ellés körüli néhány hetes időszak - gyakorlatilag az előkészítő és a fogadó fázis - a modern, nagy tejtermelésű tehenek termelését és szaporodását, végső soron az életteljesítményét alapjaiban meghatározó periódus.

A korszerű tápokba belekeverték a szükséges vitaminmennyiséget – de valóban elég-e?

A korszerű tápokba belekeverik a szükséges vitaminmennyiséget – de valóban elég ez minden élethelyzetben? A vitaminkutatás a takarmányozási tudományok egyik legdinamikusabban fejlődő részterülete. Nap mint nap jelennek meg új kutatási eredmények, amelyek olvastán gyakran felül kell bírálni a jelenleg alkalmazott takarmányozási szemléletünket. Az intenzív fajták, hibridek elterjedése nem minden esetben járt a genetikai potenciáljuk a kiaknázásával – sok esetben a termelési mutatók elmaradnak az elvárható teljesítménytől. Figyelembe kell vennünk, hogy az intenzívebb termelés intenzívebb anyagcserével jár együtt. A "túlhajszolt" életmód humán vonatkozásait jól ismerjük. A természetbeni tartástól teljesen elszakított haszonállatok is ennek a" túlhajszolt humán modell"-nek feleltethetők meg. A modern tartásmódok okozta stresszhelyzetek részbeni feloldásában - mai tudásunk szerint - a kiegészítőként adott vitaminok fontos szerepet játszanak.

Megújult termékek állataink vitaminpótlására!

A vitaminokkal, a vitaminkészítmények jelentőségével kapcsolatosan egyre gyakrabban ellentmondásos nézetekkel találkozunk. Előfordul a vitaminok jelentőségét túlbecslő és a vitaminokat negligáló („a takarmány-alapanyagokban vagy a premixben van elég”) nézet egyaránt. A negligáló nézet legfőbb oka, hogy a mai napig a szakkönyvekben gyakorlatilag „leltározzák” a vitaminokat, felsorolva a kémiai szerkezetüket, illetve hogy mire jók vagy mit okoz a hiányuk. Az elmúlt 15-20 évben a tudomány olyan felfedezések birtokába jutott, amelyek ismeretében ezt ma már elavult szemléletnek tekinthetjük. Ez a szemlélet nem veszi figyelembe az elmúlt 20 évben történt állatnemesítés és növénynemesítés következtében beállott változásokat. A tojótyúkok hamarabb érik el a csúcstermelésüket és azt hosszabb ideig képesek magasabb szinten tartani, és egy modern broilercsirke, pulyka hízlalása sem vethető össze akárcsak a 10 évvel ezelőtti hízlalási napok számával. A ma termelő gazdasági állatok tulajdonképpen olimpiai bajnokoknak tekinthetők!

Átadták a növénytermesztési és az állattenyésztési nagydíjakat

A rendezvény célja, hogy a fenntartható fejlődést és az eredményes gazdálkodást szem előtt tartó cégeket kiemelje és elismerje az Alpha-Vet, aki maga is élenjár az innováció területén. Az Alpha-Vet állattenyésztési és takarmányozás üzletágának, az ALPHAFEED-nek és a növényi tápanyag utánpótlással foglalkozó divíziójának, az ALPHAPLANT-nak a célja, hogy a kiváló hazai szellemi tőke és alapanyagok felhasználásával olyan termékeket forgalmazzon, melyek megfelelnek az ökológiai és biológiai gazdálkodás követelményeinek, ugyanakkor gazdaságosan alkalmazhatóak a nagyüzemi gazdálkodásban.

Telepi Vitapol Antimast kipróbálása összefoglaló

Induláskor a kb. 140 db termelésben levő fejős tehén közül kiválasztottunk 68 db magas szomatikus sejtszámú egyedet és két csoportot alakítottunk ki. Az egyik csoportnál terveztük adagolni a Vitapol AntiMast készítményt, a másik a kontrolcsoport. Az alacsony létszámú állomány miatt a két csoport egyedeinek laktációs fázisai nagyban eltértek. Ahhoz hogy a készítményt tesztelő csoportot ne kelljen változtatni a tesztelés során, alacsonyabb laktációs nappal rendelkező egyedekkel tÖltÖttük fel. A kontrol csoportba értelemszerűen a magasabb laktációs napos egyedek kerültek..

A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj pályázat nagy nyertese az Alpha-Vet Kft.

Majdnem 50 pályamű érkezett a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatára, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését április 26-án, kedden tartották Hódmezővásárhelyen. A Termékdíj Pályázat 2016 versenyén növénytermesztési és állattenyésztési kategóriában hirdették ki a győzteseket. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állategészségügy kategóriában III. helyezést, míg növénytermesztés kategóriában nagydíjat kapott! Ma már kétségtelen, hogy a 2016. május 19. és 22. között a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének valamint annak..

Az OMÉK 2015 Állattenyésztési díj győztes terméke a Vitapol

Cégünk, az Alpha-Vet Kft. a huminsav alapú termékek kutatásában, fejlesztésében és a gyakorlati alkalmazás lehetőségeinek kialakításában úttörőnek számít. A magyar mezőgazdaság, azon belül is az állattenyésztés területén használt takarmány-kiegészítőink több éves kutatómunka és technológiai fejlesztés eredménye. Termékeinket kipróbálták és használják szinte valamennyi gazdasági állatfajnál, valamennyi nagyüzemi állattartási technológiában. A termelők egybehangzó tapasztalatai alapján megállapítható, hogy minden esetben tudjuk javítani a termelés eredményességét. A VITAPOL gazdasági hasznossága..

A hő stressz negatív hatásainak kivédése baromfiknál

A madarak állandó testhőmérsékletű állatok, azaz testhőmér- sékletük bizonyos határon belül független a környezeti hőmér- séklettől. A testhőmérséklet fenntartását a fizikai és kémiai hő- szabályzó rendszer végzi. Azonban így sem képesek a belső hőmérsékletük végtelen szabályozására. Az extrém meleg főként a nagytestű pulykaállományokban okoz jelentős elhullásokat, de valamennyi baromfifélénél termeléskiesést idéz elő. Különösen azokon a zárt állattartó telepeken keletkeznek súlyos károk, amelyek nem klimatizáltak. Magas hőmérséklet hatására a tyúk- félékben visszaesik..

Sertések hiányos takarmányozásának következményei és kivédésük vízoldékony takarmány kiegészítőkkel

Mint az állattenyésztés minden területén, a sertéstenyésztésben is rohamos a genetikai előrehaladás és ezzel együtt a kocáktól és hízóktól elvárt teljesítménynövekedés. A kocák esetében ez az élve született malacszámot a hízóknál pedig azonos vágási súlyhoz minél nagyobb napi testtömeg gyarapodást jelent. A takarmánygyártók is kényszer pályán vannak, mivel minél gazdaságosabban kellene kielégíteni az állatok egyre növekvő tápláló anyag igényét, ami kifinomult szaktudást igényel. Az állattartók számára az esetleges alapanyag hiány, minőségi gondok vagy átmeneti stressz helyzetek kivédésére..

Sertések malackorivashiánya (Anémiája) és megelőzésének lehetőségei

A vérszegénység a szervezet olyan állapota, amikor csökken az egységnyi vértérfogat hemoglobintartalma a vörösvértestek számának vagy hemoglobintartalmának csökkenése miatt. (dr. Böő István 2006). Vérszegénység (anémia) több ok miatt is bekövetkezhet, de alapvetően a megváltozott ipari rendszerű tartás okolható érte. A hagyományos szabad tartású sertésfajták vas- és nyomelem igénye kisebb volt, illetve vasigényüket a földből túrással, leg- eléssel kielégítették. A mai tartásmód zártabb, az ólak pado- zata szilárd (tégla, beton, fém, műanyag), így a talajból való vasfelvétel..

Az előgyomor renyheségének kezelésése, Ruminogen Pulvisszal

Napjaink kiélezett termelésű tejelő teheneinél egyre gyakrabban jelentkezik különböző eredetű előgyomor renyheség. Létfontos- ságú a telepek számára gazdaságos termelés fenntartása érde- kében, ezen okok megelőzése, illetve a már kialakult panaszok kezelése. Az alábbiakban fel szeretném sorolni a bendőpanaszokat leggyakrabban előidéző anyagforgalmi betegségeket. Bendőalkalózis: fehérjében gazdag és szénhidrátban szegény takarmány etetése, valamint nitrogéntartalmú kiegészítők (karbamid, ammonium-karbonát) nagy mennyiségben történő adagolása okozza. A bendőben megszaporodik..

ALPHAFEED

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 1989 -ben alapított magyar vállalkozás, amely Magyarország piacvezető állatgyógyszer forgalmazója. Egyben számos multinacionális gyártó cég kizárólagos magyarországi disztribútora. A vállalat tevékenysége szerteágazó, de gyökere közös. Ez nem más, mint: "a magyar állattenyésztés eredményességének javítása és kedvenc állataink jólétének biztosítása".

klikkCégünk

TERMÉKEK

Az állategészségügyi szemléletű, szakszerű és felelős takarmányozás a hitvallásunk. Termékeink alkalmazásával a haszonállatok hozamát természetes, környezet- és fogyasztóbarát módon növelhetik a haszonállattartók. Kisállat-táplálás terén felhalmozódott több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően társállatok számára kínált termékeinkkel professzionális, a kedvencek egészségét, jóllétét maximálisan szem előtt tartó készítményekkel táplálhatja társállatait.

KAPCSOLAT

Dr. Tóth Rozáliatoth.rozalia@alpha-vet.hu
Vezető takarmányozási szaktanácsadó

Bella Nóra - bella.nora@alpha-vet.hu
Takarmányozási szaktanácsadó

Imre Adrienn - imre.adrienn@alpha-vet.hu
Takarmányozási szaktanácsadó

Petrovics Ágnes - petrovics.agnes@alpha-vet.hu
Brand Manager

KEZDŐOLDAL ÁLLÁSHÍREK CÉGÜNK LETÖLTÉS KAPCSOLAT

© 2016 - www.alphafeed.hu - Minden jog fenntartva!
Készítette az AlphaPress Grafikai Súdió