Alphafeed - Aktuális hírek
HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

logo alphafeedOMÉK 2017

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2017. szeptember 20-24. között 78. alkalommal rendezzük meg Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont és a Kincsem Park területén.

Szükségesek-e az ásványi anyag- és vitaminkiegészítők?

A vitaminok, a vitaminkutatás az élettani-takarmányozási tudományok egyik legdinamikusabban fejlődő részterülete. Szinte nap mint nap jelennek meg új alap- és alkalmazott kutatási eredmények, amelyek olvastán gyakran felül kell bírálni a jelenleg alkalmazott takarmányozási szemléletünket az állatok vitamin-ellátása kapcsán. Az intenzívebb teljesítményű fajták, hibridek elterjedése nem minden esetben járt a genetikai potenciáljuk a kiaknázásával - sok telepen a termelési mutatók elmaradnak a genotípus elvárható teljesítményétől. Figyelembe kell vennünk, hogy az intenzívebb termelés intenzívebb anyagcserével jár együtt. A "túlhajszolt" életmód humán vonatkozásait jól ismerjük.

A Tehenészetek nyári gondjai: ellési csúcs, magzatburokvisszatartás

A nyár, a hőstressz az év igen megterhelő szakasza a tehenészetek számára. A telepeken dolgozók igen sokat küzdenek ez idő tájt a csökkent takarmányfelvétel miatti termeléscsökkenéssel, a diszkomfortérzet miatt a fejőházból kimenni nem akaró állatokkal, amelyek fejés után a pihenőboxokban állnak és nem pihenéssel, kérődzéssel töltik a napot, hanem a hőstressz kivédésével. Külön megterhelő, hogy a hősokk és a miatta (is) bekövetkező szaporodásbiológiai problémák miatt az ellési csúcs is a nyári hónapokban jelentkezik a legtöbb telepen. Az ellés körüli néhány hetes időszak - gyakorlatilag az előkészítő és a fogadó fázis - a modern, nagy tejtermelésű tehenek termelését és szaporodását, végső soron az életteljesítményét alapjaiban meghatározó periódus.

A korszerű tápokba belekeverték a szükséges vitaminmennyiséget – de valóban elég-e?

A korszerű tápokba belekeverik a szükséges vitaminmennyiséget – de valóban elég ez minden élethelyzetben? A vitaminkutatás a takarmányozási tudományok egyik legdinamikusabban fejlődő részterülete. Nap mint nap jelennek meg új kutatási eredmények, amelyek olvastán gyakran felül kell bírálni a jelenleg alkalmazott takarmányozási szemléletünket. Az intenzív fajták, hibridek elterjedése nem minden esetben járt a genetikai potenciáljuk a kiaknázásával – sok esetben a termelési mutatók elmaradnak az elvárható teljesítménytől. Figyelembe kell vennünk, hogy az intenzívebb termelés intenzívebb anyagcserével jár együtt. A "túlhajszolt" életmód humán vonatkozásait jól ismerjük. A természetbeni tartástól teljesen elszakított haszonállatok is ennek a" túlhajszolt humán modell"-nek feleltethetők meg. A modern tartásmódok okozta stresszhelyzetek részbeni feloldásában - mai tudásunk szerint - a kiegészítőként adott vitaminok fontos szerepet játszanak.

Megújult termékek állataink vitaminpótlására!

A vitaminokkal, a vitaminkészítmények jelentőségével kapcsolatosan egyre gyakrabban ellentmondásos nézetekkel találkozunk. Előfordul a vitaminok jelentőségét túlbecslő és a vitaminokat negligáló („a takarmány-alapanyagokban vagy a premixben van elég”) nézet egyaránt. A negligáló nézet legfőbb oka, hogy a mai napig a szakkönyvekben gyakorlatilag „leltározzák” a vitaminokat, felsorolva a kémiai szerkezetüket, illetve hogy mire jók vagy mit okoz a hiányuk. Az elmúlt 15-20 évben a tudomány olyan felfedezések birtokába jutott, amelyek ismeretében ezt ma már elavult szemléletnek tekinthetjük. Ez a szemlélet nem veszi figyelembe az elmúlt 20 évben történt állatnemesítés és növénynemesítés következtében beállott változásokat. A tojótyúkok hamarabb érik el a csúcstermelésüket és azt hosszabb ideig képesek magasabb szinten tartani, és egy modern broilercsirke, pulyka hízlalása sem vethető össze akárcsak a 10 évvel ezelőtti hízlalási napok számával. A ma termelő gazdasági állatok tulajdonképpen olimpiai bajnokoknak tekinthetők!

Átadták a növénytermesztési és az állattenyésztési nagydíjakat

A rendezvény célja, hogy a fenntartható fejlődést és az eredményes gazdálkodást szem előtt tartó cégeket kiemelje és elismerje az Alpha-Vet, aki maga is élenjár az innováció területén. Az Alpha-Vet állattenyésztési és takarmányozás üzletágának, az ALPHAFEED-nek és a növényi tápanyag utánpótlással foglalkozó divíziójának, az ALPHAPLANT-nak a célja, hogy a kiváló hazai szellemi tőke és alapanyagok felhasználásával olyan termékeket forgalmazzon, melyek megfelelnek az ökológiai és biológiai gazdálkodás követelményeinek, ugyanakkor gazdaságosan alkalmazhatóak a nagyüzemi gazdálkodásban.

Telepi Vitapol Antimast kipróbálása összefoglaló

Induláskor a kb. 140 db termelésben levő fejős tehén közül kiválasztottunk 68 db magas szomatikus sejtszámú egyedet és két csoportot alakítottunk ki. Az egyik csoportnál terveztük adagolni a Vitapol AntiMast készítményt, a másik a kontrolcsoport. Az alacsony létszámú állomány miatt a két csoport egyedeinek laktációs fázisai nagyban eltértek. Ahhoz hogy a készítményt tesztelő csoportot ne kelljen változtatni a tesztelés során, alacsonyabb laktációs nappal rendelkező egyedekkel tÖltÖttük fel. A kontrol csoportba értelemszerűen a magasabb laktációs napos egyedek kerültek..

A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj pályázat nagy nyertese az Alpha-Vet Kft.

Majdnem 50 pályamű érkezett a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatára, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését április 26-án, kedden tartották Hódmezővásárhelyen. A Termékdíj Pályázat 2016 versenyén növénytermesztési és állattenyésztési kategóriában hirdették ki a győzteseket. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állategészségügy kategóriában III. helyezést, míg növénytermesztés kategóriában nagydíjat kapott! Ma már kétségtelen, hogy a 2016. május 19. és 22. között a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének valamint annak..

Az OMÉK 2015 Állattenyésztési díj győztes terméke a Vitapol

Cégünk, az Alpha-Vet Kft. a huminsav alapú termékek kutatásában, fejlesztésében és a gyakorlati alkalmazás lehetőségeinek kialakításában úttörőnek számít. A magyar mezőgazdaság, azon belül is az állattenyésztés területén használt takarmány-kiegészítőink több éves kutatómunka és technológiai fejlesztés eredménye. Termékeinket kipróbálták és használják szinte valamennyi gazdasági állatfajnál, valamennyi nagyüzemi állattartási technológiában. A termelők egybehangzó tapasztalatai alapján megállapítható, hogy minden esetben tudjuk javítani a termelés eredményességét. A VITAPOL gazdasági hasznossága..

A hő stressz negatív hatásainak kivédése baromfiknál

A madarak állandó testhőmérsékletű állatok, azaz testhőmér- sékletük bizonyos határon belül független a környezeti hőmér- séklettől. A testhőmérséklet fenntartását a fizikai és kémiai hő- szabályzó rendszer végzi. Azonban így sem képesek a belső hőmérsékletük végtelen szabályozására. Az extrém meleg főként a nagytestű pulykaállományokban okoz jelentős elhullásokat, de valamennyi baromfifélénél termeléskiesést idéz elő. Különösen azokon a zárt állattartó telepeken keletkeznek súlyos károk, amelyek nem klimatizáltak. Magas hőmérséklet hatására a tyúk- félékben visszaesik..

Sertések hiányos takarmányozásának következményei és kivédésük vízoldékony takarmány kiegészítőkkel

Mint az állattenyésztés minden területén, a sertéstenyésztésben is rohamos a genetikai előrehaladás és ezzel együtt a kocáktól és hízóktól elvárt teljesítménynövekedés. A kocák esetében ez az élve született malacszámot a hízóknál pedig azonos vágási súlyhoz minél nagyobb napi testtömeg gyarapodást jelent. A takarmánygyártók is kényszer pályán vannak, mivel minél gazdaságosabban kellene kielégíteni az állatok egyre növekvő tápláló anyag igényét, ami kifinomult szaktudást igényel. Az állattartók számára az esetleges alapanyag hiány, minőségi gondok vagy átmeneti stressz helyzetek kivédésére..

Sertések malackorivashiánya (Anémiája) és megelőzésének lehetőségei

A vérszegénység a szervezet olyan állapota, amikor csökken az egységnyi vértérfogat hemoglobintartalma a vörösvértestek számának vagy hemoglobintartalmának csökkenése miatt. (dr. Böő István 2006). Vérszegénység (anémia) több ok miatt is bekövetkezhet, de alapvetően a megváltozott ipari rendszerű tartás okolható érte. A hagyományos szabad tartású sertésfajták vas- és nyomelem igénye kisebb volt, illetve vasigényüket a földből túrással, leg- eléssel kielégítették. A mai tartásmód zártabb, az ólak pado- zata szilárd (tégla, beton, fém, műanyag), így a talajból való vasfelvétel..

1. oldal / 2

ALPHAFEED

Cégünknek évtizedes tapasztalata van a növénykondicionálás területén. Termékeink használatával csökkenthető növényvédő szer és műtrágya ráfordítás. Készítményeink klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülnek, a növények saját védekező rendszerét stimulálják.

klikkCégünk

TERMÉKEK

Az Alpha Holding a társállatok táplálásának területén szerzett több mint 20 éves tapasztalatát kamatoztatva fejlesztette ki saját szuperprémium kutya és macska tápjait. A házi kedvencek tulajdonosainak kiskereskedelmi kiszolgálása cégünk 27 kereskedelmi egységből álló.

KAPCSOLAT

Alpha-Vet Kft.
8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Telefon: +36-22-516-408

Fax: +36-22-516-416

E-mail: info@alphaplant.hu

KEZDŐOLDAL ÁLLÁSHÍREK CÉGÜNK LETÖLTÉS KAPCSOLAT

© 2016 - www.alphafeed.hu - Minden jog fenntartva!
Készítette az AlphaPress Grafikai Súdió